Hírek

Elérhetőségek

Közlemény a 2022. szeptember 25-ére kitűzött időközi önkormányzati képviselő választáson való induláshoz szükséges ajánlások számáról

KÖZLEMÉNY

 

Szarvaskend Községben a 2022. szeptember 25. napjára kitűzött az időközi helyi önkormányzati képviselő választásán a képviselő jelölt ajánlásához szükséges ajánlások számát az alábbiak szerint állapítom meg:

 

képviselő jelölt: 2 ajánlás

 

A helyi önkormányzati képviselők és polgármesterek választásáról szóló 2010. évi L. törvény 9.§ (1) bekezdése szerint:

„Egyéni listás, illetve egyéni választókerületi képviselőjelölt az, akit az adott választókerület választópolgárainak legalább 1%-a jelöltnek ajánlott.”

 

A választási eljárásról szóló 2013. évi XXXVI. törvény 307/E. § szerint:

(1) Az egyéni listás és az egyéni választókerületi jelölt, valamint a polgármesterjelölt állításához szükséges ajánlások számát a helyi választási iroda vezetője, a főpolgármester-jelölt, valamint a megyei lista állításához szükséges ajánlások számát a területi választási iroda vezetője állapítja meg szavazást megelőző hatvanhatodik napon.

(2) A szükséges ajánlások számának megállapításakor a választópolgárok számát a központi névjegyzéknek a szavazást megelőző hatvanhetedik napi adatai alapján kell megállapítani.

(3) A szükséges ajánlások számát egész számra felfelé kerekítve kell megállapítani.

  

A választást megelőző 67. napon a választópolgárok száma a központi névjegyzéken Szarvaskend községben 194 fő.

 

Ennek megfelelően:

- egyéni listás jelölt: 194 fő 1 %-a=1,94 felfelé kerekítve: 2 ajánlás

 

Az ajánlóíveket az igénylést követően haladéktalanul, de legkorábban 2022. augusztus 6-án adja át a választási iroda az igénylő részére az általa igényelt mennyiségben.

 

 

Szarvaskend, 2022. július 21.

 

 

dr. Horváth Mihály Ferenc s.k.

jegyző

HVI vezető

Csatolmány(ok):